Mart 04, 2013

Yves Rocher Kaş Kalemi/Kaş Dolgunlaştırma

Dolgun Kaşları Yaratma

Ne kadar güneşli de olsa hala sevimsizliğinden bir şey kaybetmeyen pazartesiden selamlar olsun :)
Bugün size severek kullandığım kaş kalemimi göstereyim istedim,kaş doldurma konusunda arayışta olanlar için belki bir iki de tavsiyem olacak...
Bendenizin kaşları oldukça seyrektir.Seyrekliğin de şöylesi;kaş tellerim kalın,koyu kahve ve kökleri de birbirlerinden uzakta.
Durum böyle iken doldurmaktan başka bir çarem kalmadığını da kabul ettim.
Neyle doldursam sorusu çıktı önce;far mı kullansam yoksa kalem mi ?

Far Kullanarak Kaş Doldurma

İsterseniz makyaj paletinizdeki bir far ile bu işi kolayca halledebilirsiniz.Ama dikkat edilmesi gereken bir kaç tane kural var.
Ten ve saç rengine uygun far tercih etme:Doğallık en büyük güzelliktir,o halde eğer kaşlarınızı doldurmanız gerekmeseydi nasıl gözükmesi gerekirdi sorusunu cevaplayın.Kaş hatlarınızı belirledikten sonra ince kenarlı bir far fırçası ile bir deneme yapın.Genellikle kahve tonları bu iş için en iyi renklerdir.
Simli farlardan uzak durun.
Merkezden çok uzaklaşmadan,dökülme veya belirginleştirme yapılması gereken yerleri tarayın.
Alt ve üstteki fazla tüylerden kurtulun ve eğer normalde uzayan kısımları kestiriyorsanız dikkatlice kısaltmanızı yapın,daha etkili bakışlar yolda...
Kaşların Nemlendirilmiş Olması:Kaş dipleri nemli olursa far tozunu daha kolay ve uzun süre tutar.Ancak normal far renginden daha koyu bir görüntüye de neden olabilir.
Ben şu yazımda bahsettiğim essence  far paletindeki 2 farklı koyu kahve ile kaşlarımı doğal bir şekilde dolduruyorum,renk konusunda bir fikir vermesi açısından bakabilirsiniz.

Kalem Kullanarak Kaş Doldurma

Benim tercihim şu sıralar Yves Rocherden aldığım kaş kalemini kullanmak.
Haliyle bu yöntemin de dikkat edilmesi gereken noktaları var;
Kaş Kaleminin Ucunu Yassılaştırmak:Kalemin ucunu sivri kullanırsanız kaşınızı doldurmaktan ziyade çizgiler çekersiniz ki çok çok kötü görünür.Ucunu parmak uçlarınızla ezip şekil verin,yumuşatın.
Kaş Fırçası Kullanın:Aslında bu hangi yöntem olursa olsun geçerli;Kaşları tek yöne doğru taramak daha net hatlar kazanmasını sağlar.Kaşın hangi bölgelerinin doldurulması gerektiğini ortaya çıkarır.
Aşırıya Kaçmamak:Çok boyamak daha iyi değildir.Doğal bir görüntü için kaş ve saç rengini göz önüne almalısınız,sonrasında merkezden dışarı doğru belirginleştirme yapmalısınız.
Kaş çerçevesini aşmak,kalkık kaşlar yaratayım derken tüy olmayan bölgeleri boyamak gibi fatal hatalardan uzak durmalıyız.

Benim kalemimin rengi şöyle;
Yves Rocherde 4 farklı renkten en koyusunu almıştım.Açıkçası gereksiz pahalı idi ama anlaşılan bu beni durdurmamış:)

Şu sıra en çok kullanılan Essence Kaş Kiti'ni 3-4 TL gibi bir fiyata gratislerde bulabilirsiniz.Elimdekiler bitince çok olumlu yorumlar duyduğum o kiti denemeyi düşünüyorum.
Dolgun görünen ve daha karakteristik bakışlar için kaş doldurma yöntemlerinden en kolay olanları bu saydıklarımdır.Eminim ki zamanla alışmak sureti ile kaş doldurma makyajınızın vazgeçilmezi olacak,ben bile hayret etmiştim...
Gözlerim küçük ve kaşlarım seyrek,daha kötü iki bileşen olabilir mi?
Hem kalemle hem far ile doldurduğum kaşlarımı yakında koyacağım,şimdilik uzatma dönemindeyim;)

Görüşmek üzere ;)

4 yorum:

  1. bu kaş kalemlerinin iyi yanı bitmek bilmiyorlar ben de diorunkini almıştım kii acaip pahalıdır kendisi ama 4-5 yıldır kullanıyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli kullansan biterdi 4-5 yıla kalem nasıl dayandı öyle?
      Bozulma yapmadı mı hiç...

      Sil
  2. Essence ve Catrice kullanıyorum,çok daha güzeller. Uygun fiyatlı ararsan mutlaka bakmalısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Essence inkini de ben bulamıyorum nedense buradaki gratise gelmiyor :(

      Sil

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)