Mart 08, 2013

Renkli Sivilce Kremi/İlaçları Karşılaştırması-İmex ve Aksil

Hayırlı Cumalar :)

Geçen gün sebamedin anti pimple renkli sivilce kremini incelemiştim.Şu yazımdan ulaşabilirsiniz.
Bugün size eczanedeki imex ve aksil adlı iki ilacı göstermek ve karşılaştırmak istiyorum.İkisi de sivilceyi kurutma ve aynı zamanda da üzerini örtmeye yarıyor.

Sivilceyi kurutmak için renkli ilaç diye eczaneye sorduğunuzda bu iki markayı çıkarıp veriyor.Ben imex kullanıyorum,aksil adlı olanını da arkadaşımdan rica ettim getirdi.
İncelemelerini yapalım;

İmex Renkli Akne İlacı Yorumlarım-20 Gr

18 TL ye eczaneden aldığım imex lise yıllarımda  duyduğum ve kullandığım bir ilaç.Üniversitede de ev arkadaşım kullanırdı.
Daha önceki cilt bakımı yazılarımda, makyajdan evvel sorunlu bölgelerimize ilaç gibi çalışan ürünlerden kullanırsak makyajla ten arasına bir bariyer çekmiş olacağımızı ve daha az mikrobik durumlar oluşacağını anlatmıştım.Sebamed antipimple örneğini vermiş aynı postta imex gibi ilaçları da kullanabileceğinizi yazmıştım.

İmex kullanımı gayet basit bir miktar alıyorsunuz,akne sorunları olan bölgelerinize veya tüm yüzünüze uyguluyorsunuz.Ten rengi açık olanların rahatlıkla kullanabileceği bir ilaç,rengi ise şu şekilde;
Gördüğünüz üzere rengi açık,biraz dağıttığımda da hala daha açık;karşılaştırma sonucuna geldiğimde de sonucu apaçık göreceksiniz :D
Prospektüsünü de çektim ;
İmex direk sivilceyi kurutmaya yönelik bir ürün olduğu için bütün yüze sürmenin gereği var mı bilmiyorum.Ben tercih etmiyorum çünkü zaten biraz açık kalıyor tenime.Ama çok hassaslaşmış ve özel dönemime girişte isem bunu yüzüme iyice sürüp sonrasında üzerine BB kremlerimden birini uyguluyorum.
Makyajı bozmadığını ve yağlandırma yapmadığını hemen söyleyeyim çünkü sürdüğümde kurutma etkisi hemen başlıyor,oldukça kolay emiliyor ve yağlı his bırakmıyor.

İşte aşağıdaki fotoğrafta benim kullandığım hali ile görüyorsunuz.İşaretli yerlerin sağı solunda sivilceler vardı,imex üzerine sürdüğüm ürünle birlikte gayet iyi kapatmış.Ama sadece İmexi fondöten olarak kullanmak isteseydim bu çok mümkün olmazdı.

6-7 saat sonrasında bile BB kremimde deformasyon görmedim.İşte aynı bu hali ile kaldı(altta imex var,üstte missha nın klasik BB kremi ) Ben memnun kaldım.
Ertesi gün kurutma olayından ziyade düzenli kullanarak sıkmak,ellemek zorunda kalmadan kırmızı minik canavarlardan kurtulabildiğimi keşfettim:)

Aksil- 5 Tinted Akne İlacı-20 gr Yorumlarım

Aksil-5 de yine akne tedavisine yönelik bir krem.Formülasyon açısından bazı maddeler İmex içeriği ile aynı olsa da ana etken madde olarak farklılar.Ama nedir nasıldır derseniz eczacınız daha iyi bilgi verecektir:)


Mümkün mertebe aydınlık çekmeye çalıştım.Yine bu da tamamen kremsi yapıda ama sürdükten sonra kuruması daha da hızlı,bir süre sonra matlaşıyor.Aksille imexi karşılaştırdığımda aradaki kapatıcılık farkının Aksil-5 te daha fazla olduğunu gördüm.İkisinin de MG aynı,işlevleri aynı,biri diğerinden daha koyu tenliler için diyebilirim.Yalnız Aksil kuruyunca kadifemsi bir görüntü veriyor...
İmex aksile göre azcık daha yağlı sayılabilir.Aksil genellikle sivilcelerin üzerine kullanılırken çoğu kişi imexi fondöten gibi kullanıyor.Aksil mat duruşu ve az daha koyu rengi yüzünden o tarz bir kullanımı yaygın değil.

İkisinin de özelliği kurutma üzerine ama aksil genel görüşe göre ve arkadaşımın dediğine göre daha çok kurutuyor...Ten rengine göre birisini seçip kullanın derim.
İkisinde de yeni sivilceyi önleme özelliği var.Yalnız bu sivilceleri kurutma hikayesi hani böyle dipten gelen ağır,uç vermeyen ve sızlayan sivilceler için değil de orta şiddetliler için geçerli.
Çünkü amaç sivilcenin yüzeyini kurutmak...
Eğer karaciğer veya hormon kaynaklı sıkıntılarınız varsa bu ilaçlar gündelik çözümlerdir,doktora gitmeniz gerekir:)

Önemli Uyarılar;
*Ben bu tarz ilaçları dönemsel olarak kullandığım için böyle bir etkisini görmedim ama fazla kullanımda beyaz lekeler bırakmasından bahsedilen yorumlar var.
*Aksilin kokusu biraz kötü ;)
*Her ikisi için de söylemeliyim ki cildi çok çok kurutuyor.Mesela yüzünüzde kuruma varsa,hassas bir cildiniz varsa sadece aknenin olduğu yere lokal olarak uygulayın,kupkuru hale gelebilir.
Tabi üzerine benim gibi BB krem geçerseniz bilemem:)
Her ilaçta olduğu gibi dikkatli kullanılırsa bir faydasını illa ki göreceksiniz.
En azından Sebamed hakkında böyle bir şey arıyordum ama rengi çok koyu diyenler için alternatif sunmuş oldum:)
Kuruduktan sonraki halleri de böyle gözüküyor.ton farklılığını rahatça görebilirsiniz.Aklımdan ikisini karıştırsam ne olur düşüncesi geçiyor :D
Son olarak İmex alanlar için uyarı;ilk kez kullanırken içinden sarı bir koruma suyu çıkıyor;bu ne la böyle diyip behzat ç gibi acımasız olmayın...
Merakı gidermişimdir diye umut ediyorum:)

34 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş bende kullanıyorum yıllardır ama sizin bahsettiğiniz gibi bir kuruluktan ziyade yağlanma ve parlama yapıyor bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begüm,şu gözeneklerin yoğun olduğu burnumuzun sağ ve solundaki bölgelerde yağlanma muhakkak yapıyordur ama onun dışında sürdüğüm her yeri pul pul yapıyor...

      Sil
    2. arkadaşlar bi estetisyen olarak size tavsiyem imexi sadce sivilce üzerine sürmeniz aksi takdirde cildinizin tamamını kurutabilir ve yağlandıra bilir imex bir antibiyotiktir unutmayın ciltte yağlı fomülasyon olması sesbebiyle cildinie yağ bezelerinin oluşmasına neden olur size çay ağacı kremini öneririm

      Sil
  2. aksil 5 tinted vazgeçilmezim sürekli kullanıyorum ama gece evdeyken.çünkü benzoil peroksit içeren ilaçların güneşle karşılaşması sonucu ne tepki verir bilemiyorum.çoğu sivilce çeşidine iyi geldiğini düşünüyorum ayrıca onları görmemek adına güzel bir çözüm oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru bir nokta; güneş koruyucusu ile destekliyorum ben de kullandığımda..
      Şaşırdığım nokta ; iltihaplı derin beze yapan sivilcelere de iyi gelmesi.Hiç beklemediğim bir side-kick var hayatımda artık :D

      Sil
  3. kesinlikle aksil daha iyi sonuç veriyor, imex ciltte kurumuyor ve ıslak olarak duruyor. aksilin ciltte kuruması ciltte yer alan sivilceyi de kurutuyor izlenimi veriyor. forever aksil;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle aksil bir numara :)!

      Sil
  4. İmex zamanla etkisini yitiriyor, sebebide içindeki antibiotiğe bakterinin direnç kazanması. Ama aksilin içindeki benzolperoksite bakteri direnç yapamıyor, her zaman etkili oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu öğrendğim çok iyi oldu bak, dediğin gibi imex i sonradan kullanırken etksini yitirdiğini fark etmiştim..Biraz dinlendirip aksile dönmeli yeniden ;)
      Teşekkürlerr

      Sil
  5. selamlar,aksil kremin üretimi durdurulmuş diye duymuştum,nasıl temin ettiğinizi de paylaşır mısınız,hangi eczaneye sorduysam bulamadım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,ben alalı 3-4 ay kadar olmuştur,ne zaman üretimden kalkmış ben rastlamadım..
      Ama aknilox diye bir ilaç kullanıyorum bu ikisinden daha etkili
      haberiniz olsun :)

      Sil
    2. öneriniz için teşekkür ederim. peki akniloxun da aksil gibi kapatıcı özelliği var mı,aksil bu konuda çok yardımcı olmuştu bana.

      Sil
    3. hayır malesef ki yok,şeffaf bir ürün ve özellikle gece yatarken daha etkili..
      İmex veya aksili gündüz aknilox u ise yatak yorgan batırmamak için gece kullanabilirsin :)

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, bende sivilceler icin krem(benzoylperoxide hydrogel 5%pch) kullaniyorum 3gundur ama cok kurutuyor cildimi.. Buda beni cok rahatsiz ediyor yikiyorum geri felan. Cildi bu kadar kurutmasi da iyi degil diye dusunuyorum? 1 ay once turkiyede ki dr clindoxyl jel vermisti onda herhangi bi kuruluk yasamadim, clindoxyl bittiginde yurt disinda yasadigim icin buradaki dr gittim o da yukaridaki bahsettigim kuruluk yapan kremini verdi kullaniyorum fakat bu denli kurutmasini cok tedirgin ediyor beni? Normalmidir kurutmasi cildi veya bu denli kuruluk cilde daha baska zararlar verir mi ki ? :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar Yeşimcim,
      Cilt tipin ve sivilcelerinin seyrine göre sana belli dozda ilaç verilmiştir...Yalnız bazı ilaçlar sivilceli bölgeye veya direk sivilce üzerine sürülür...Yüzümü kurutuyor dediğine göre her yerine mi sürüyorsun? sağlıklı deriyi de bu şekilde kurutuyor olabilir misin?
      Bir de bu içerikteki kremler sivilceyi yani içindeki irini yok etmeye yönelik tedavilerden,o yüzden direk sorunlu yere uygulamanı tavsiye ederim...

      Cildin çok kuruyorsa arada bir nem maskeleri ile cildinin ph dengesini toplamaya çalış...

      Sil
  8. nezama surulmeli yuzinde ne kadar durmalı ne zaman yikicaz Ben yeni aldmda nasi kullancam aksil 5 i

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gunde iki veya uc defa sorunlu bolgeye surulur,yikanmaz... Prospektusunde de ayrintili bilgi bulabilirsiniz...

      Sil
  9. Bana Aksil-5 krem verdiler ama beyaz olanı buda fontaten görevi görüp sivilceleri kapatır mı?

    YanıtlaSil
  10. ben henüz 13 yaşındayım fakat sivilcelerim oluyor , henüz ergen olmamama rağmen . bu beni çok üzüyor , diğer arkadaşlarımda da yok. ne yapabilirim? lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
  11. Cilde fondoden gibi zarar vrryomu imex

    YanıtlaSil
  12. Bende imez kullanıyorum. tabi amacım fondoten etkisinden ziyade sivilcelerimi geçirmesi :) faydasıda oluyor şükür

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bende imex kullanicam doktora daha yeni danistim sirt bolgemde yogun sivilce ve lekeler var bunun icin doktorum bana sabah imex aksam da eritretin verdi bunlari yüzümede uyguliycakmisim cunku yuzumdede biraz var aslinda cok yok ama beni rahatsız ediyor birde doktorum gunes isunlarina maaruz kaldiginda iz birakmamasi icin avene markali bir gunes kremi verdi benim korkum bunlarin iz birakmasi veya tahriş edebilmesi korkusu . Bu arada doktorum bana imex verdi ama siz aksil daha iyi diyorsunuz zaten yuz bolgemde az var imex benim icin ideal midir? Birde bu ilaclar once sivilceleri biraz cogaltip sonrada azaltan turde mi ?
    Simdiden tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  14. ımex kullanıyorum ama kuru hıs vermıyor yuzum yaglı nasıl kullanmalııym

    YanıtlaSil
  15. Imex siyah nokta yapıyor ama

    YanıtlaSil
  16. geçiriyor tavsiye ederim öyle dolaşmaktan iyidir :))

    YanıtlaSil
  17. ismini unutmuştum sayenizde tekrar alıcam süper bir ilac tavsiye ederim:))

    YanıtlaSil
  18. teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. arkadaşlar aksil 5 üretimi tekrar başladımı bilgisi olan varmı acaba ? nerden temin edebiliriz ?

    YanıtlaSil
  20. Yok ya aksi 5 i bende eczanelere sordum uretimi kalkmis diyolar nerdeden bulabiliriz ? Bu kremi

    YanıtlaSil
  21. Aksil-5 yok yok yok. Artık üretilmeyecek ve stokları da tükendi sanırım bulunmuyor. Kullanıp memnun kalan arkadaşlar rica ederim siz de boş durmayın birer mesaj, telefon vs siz de ulaşın Embil firmasına yeniden piyasaya sürülmesi için, kullanıcısı hiç de az değil çünkü. Websiteleri var iletişim için..

    YanıtlaSil
  22. size nasil ulasabilirim

    YanıtlaSil
  23. Eskiden kullandığım imex açık kahve renkli idi bugün yine aldım ama rengi saydam değişmiş mi acaba?

    YanıtlaSil

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)