Ocak 29, 2013

Pembe Versus Kırmızı Ruj/Golden Rose ve Deborah

Deborah Kırmızısı ve Golden Rose Pembesi..

Deborah firması italya'da son derece ünlü ve 100. yaşını geçtiğimiz senelerde kutlayan bir marka.Aslında ilk çıktığında ürünleri eczanelerde satılıyormuş,popüler kültürün önde gelen isimlerinin de kullanmaları ile markanın bilinirlik ve değerliliği son derece artmış..Cilt bakım ürünleri ve makyaj malzemeleri satıyorlar ve bitkisel içerikli olduğunu söylüyorlar.
Ancak çok da masum kalınamayacağını acı tecrübelerimizden biliyoruz.Hal böyle olunca rujumun içerik kısmında bolca paraben türevleri ile parfüm olduğunu gördüm.O yüzden uyarımı baştan koyayım.

Golden Rose ise bilmeyen tanımayan yoktur herhalde,şu aralar ojeleri ile çok gündemde.Benim ilgimi geçenlerde simli pudrası çekti,yaz aylarına girişte almayı kesinlikle düşünüyorum çok hoş durur kesin geceleri;)Ama bugün ruj karşılaştırması yapıyoruz.

Bakalım elimde ne varmış;

Deborah Rosetto 9 Numara Creamy

Yumuşak bir dokusu var,dudağınızı kurutma ihtimali yok.Onun dışında ben rengini çok sevdim,kullanışlı bir kırmızı olduğunu düşünüyorum.Dudak içlerinizden dişinize ya da dudağınızdan çatal bardak vs ye aşırı derecede bulaşmaya müsait.Hafif parlak duruşunu o kremsi yapısına borçlu olsa da rujun belli bir süre sonra dudakta hafif kuruması lazım ki bulaşmasın,bunda o aradığım özelliği bulamadım.Sürmemin üzerinden 3 saat geçti,iki kere peçete ile fazlasını aldım,bir bardak çay ve su içtim bozulma yok,ama elimi dudağıma götürdüğümde hala elime ruj gelmemeli..
He renk süper,sürülümü çokk kolay,kuru dudaklar kullanabilir,ama paraben (4 çeşit) görünce uzak durulması gerektiğini düşündüm.

Golden Rose Ultra Rich Color Lipstick 55 Numara

Hafif ıslak görünümlü,dokusu deborahtan daha az kremsi,ikinci katı sürdüğümüzde tam rengini veren bir ruj.Renk olarak her şeye uyumlu değil ama bu sadece benim görüşüm.
İçeriği konusunda açıkçası ne etiket ne başka bir şey vardı dolayısı ile yazamadım.ama zaten süper organik birliğinin başıyız iddiaları da yok.
Siyah eyeliner ve pembe ruj ile lacivert tonlarında kıyafeti çok yakıştırırım mesela.
Jessica Alba'nın ödül töreninde giydiği Siyah Dantel elbise ile uyumuna bi bakalım mı pembe rujun?Elbiseye bayıldım yalnız.
(Jessica'nın sürdüğü ruju bilemesem de benzer tonlar diye düşünüyorum)
Bunun yerine kırmızı daha iyi gider derdi,klasik miyim neyim..



Daha yakından;



Normalde pembe gönlüm sendedir ama kırmızının yeri özellikle benim gibi saçlar hafif sarı tonlarda ise vazgeçilmezdir ki aynen aşağıdaki gibi,hangisini daha çok beğendiniz?

 

5 yorum:

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)