Ocak 25, 2013

Köpüklerin Kapışması/Clinique mi The Body Shop mu Daha İyi Temizliyor?

Clinique Anti/Blemish Solutions VS The Body Shop Nutriganics Temileyici Köpükler

Eminim ki hepimizin elinden pek çok yüz temizleyici ürün geçmiştir.Çeşitli markaların köpükleri,doğal sabunları,temizleyici sütler,organik içerikli temizleyiciler..
Ben size sayayım şimdiye kadar neler kullandım;
Garnier,Loreal,Rosense,Yves Rocher,Orifllame,Avon,Sebamed,Nivea,Nutrigena(Deep Clean serisi nasıl bir kurutmaktır o),şehir araları geçiş lokantaları yanlarında satılan doğal sabuncuların kükürtlü-kantaronlu-zeytinyağlı sabunları,köy pazarı sabunları,..Aklıma gelmeyen eskilerin de vardır illa ki,neler neler yani..
Makyaj yapmaya başladıktan sonra tabi işler değişti,daha nitelikli temizleyicilere yöneldik..

Sizlere bugün Clinique anti blemish solutions temizleme köpüğü ile The Body Shop tan aldığım ve serumunu da kullandığım Nutriganics serisinin temizleme köpüğünün karşılaştırmasını yapacağım.Kazanan kim olacak bakalım..


Çok da görsele gerek olmasa da elimde ikisinin de olduğunu kanıtlayım dedim:) Sonra advertorialleştiremediklerimizden misiniz muhabbeti olmasın ;)

Aslında ikisinin de kendine özgü bazı iyi ve kötü yönleri var;
Clinique anti blemish serisinin tonik ve kremi ile birlikte set kullanıyorum.Amaç kesinlikle makyaj temizliği değil.Tamamen sivilceye yönelik bir seri.Sivilceleri tedavi^etmek en önemli işlevidir.
Ürün satın alırken ne işe yaradığı çok önemli,anti blemish serisini makyajımı da temizlesin diyerek kullanırsak tedavisel amacından çıkarmış oluyoruz.Ayrıca bu serilerde kendi krem ve toniğinden ekstra bakım uygulamayı ertelemek gerekiyor.Şahsi düşüncem etkisini azalttığı yönünde.

Clinique de köpük temizleyici,göz çevresine getirmeden uygulamak lazım.Yüzünüz kuruyor ama gerim gerim gerilmiyor.Cildim karma-hassas iken böyle ama kuru cildiniz varsa ve sivilceli iseniz o zaman sıkıntı olabilir.Temizlemesi gayet iyi,ama makyaj çıkarması konusunda o kadar iyi değil.Zaten amacı o değil,tekrar dikkati çekeyim..
Onun dışında kokusunu merak eden varsa,eczane gibi kokuyor.Rahatsız edici bulmadım,ama mis gibi de değil.İlaç gibi işte:)
Gelelim asıl işlevine,sivilcelere çözüm müydü değil miydi.Ürünü 15 aralıktan beri kullandım.Geçtiğimiz hafta bitti.Tekin acar da 3lü set olarak satılan seriyi alarak kullandım.

Sivilcelerimin derecesi orta,lekelerim var,çıkanlar da alevlenmeden sönüyor.Ancaakkk bu serinin özelliği derinin altındaki yağ bezelerini!! gözeneklerinden çıkarıp!!! derinin üzerine atmakkk!!
Yani sivilceleniyorsunuz önce,deri içindeki ifrazatı atıp temizliyor sonra da kurutuyor.Setin totalinin etkisi bu yönde.Ben onu yaşadım,deri altımdaki ufak tefek şeyler ilk haftadan güneş gördüler.Bir canım sıkıldı ki sorma,ama devam ettim.Hala daha krem ve tonik kullanılmaya devam.Sivilce tedavisinde herkes öneriyor,o açıdan memnundum,tedaviyi yarım bırakmayacağım ve set noktasında yeniden yorum postu hazırlayacağım sevgili okuyanlarım..

The Body Shop Nutriganics'e gelecek olursak..Bunun amacı cildi temizlemek,serinin temasına uygun olarak canlandırmak,içindeki özler ile de beslemek.Günlük kullanım için sabah akşam bununla yıkadım,serumumu ardından kullandım.Clinique ten önceki dönemde bunu yaptım tabi..
Sonra serumumu kullandım,cildim ferahladı duru ve daha az yağlı daha gergin oldu.Kuru ciltleri rahatlattığı doğru,Sabun içermiyor.Bunu rahatlıkla söyleyebilirim çünkü cildin ihtiyacı olan şeyler vardı demek ki içinde,denedim memnun kaldım.
Makyaj çıkarılabilir ama toniklemek lazım.
Hafif makyaj yaptığım için ben tonik pamuğunda o kadar da fazla kir görmedim.Yüzümüzü köpük temizleyici ile temizlerken yumşak yumşak süngerlerle temizlersek kir,pas,iz ,makyaj kalıntısı kalmaz.
Ama açık akneler,sivilceler olanlar dikkat etsin,patlatmasın diyorum.

The Body shop bioderma gibi ürünlere göre daha gündelik kullanıma hitap ediyor.Biodermanın temizleyici köpüğünü alacağım bu bitince,o seriyi de denemek istiyorum.

Özetle,clinique sivilce tedavisi için anti blemish serisi,tedavisel amaca yönelik kullanılmalı.
The Body Shop Nutriganics ise günlük kullanıma yönelik kullanılmalı,derinizi temizler ve tonikle birlikte daha etkili olur.Canlandırı bitki özleri içerir.

Gelecek postlarda ise Clinique Even Better Dark Spot Corrector Serum ve Kremini inceleyeceğim sizinle.Haftalar bazında lekelerimi izleyeceğiz.Bu ürünü merak eden,sivilce izlerinden çeken,güneş etkisi ile koyulaşan lekeri olanlar vardır.Şimdi bunları kullanmanın tam zamanı..

Şimdilik bu kadar,sevgilerle:)

8 yorum:

  1. güzel bir karşılaştırma yazısı olmuş.. ürünlerin amaçları hakikaten farklı birbirinden tabi.. amaca göre alıp kullanmak lazım.. dark spot corrector yazını da bekliyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,dikkat etmeyince aman bu ürün de hiç bir işe yaramaz diyor koyuyoruz kenara.bilinçli kullanmak lazım..
      Dark spot corrector serisini kullanmadan evvel ufak tefek sivilceleri tedavi edeyim dedim,şubattan itibaren kullanmaya başlayacağım,bakalım işe yarıyor mu..

      Sil
  2. güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık :) Tbs'tan birkaç kutu bitirdim ben, organik sertifikalı olması hoşuma gidiyor, elimin altında her daim bulunduruyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onorrcum teşekkür ederimm,evet dediğin gibi sertifikalı ürünler kullandığımızda güvende hissediyorum.Sana yemin ederim artık elim popüler kozmetik temizleyicilere gitmiyor bile.

      Sil
  3. hamilelik dönemimde güneşin ve hormonların etkisiyle yüzüme yapışan lekeler için yeni yazınızı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lekeler üzerine komple bir dosya yapmak lazım :)

      Sil
  4. cilt temizliği ve bakımı gerçekten çok önemli ve hassas bir konu öncelikle duyarlılığın için teşekkür ederim:)

    deri altı yağ bezelerinin dışa vurumunun nasıl olacağını hep merak ediyordum ve gitmediğim doktor kalmadı (çenemde küçük minik bir şişlik oluşturdu )

    ama ne çare!!!

    birde bu seti deneyeceğim umarım sonuç alırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deri altındakiler maalesef büyük bir sorun,clinique serisi bunlar için çok faydalı ve sanırım hala tekin acar da indirimli bulabilirsin..
      ama mutlaka sivilcelerinin asıl nedenini öğrenmelisin,beslenme-cilt temizliğindeki eksiklikler veya o tarz dışsal şeyler mi,yoksa hormonal mi olduğuna bakman lazım..
      Sonrasında tedavine başlarsın..
      yani kan değerleri ve sağlık kontrollerini bir yaptır derim :)

      Sil

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)