Ocak 04, 2013

Deodorant Kanser Yapar Mı?

Meme Kanseri ve Deodorantın Kansere Etkisi


Güzelliğin temeli vücut sağlığındadır.O halde vücudumuza ne kadar az kötü içerik girmesini sağlarsak o kadar sağlıklı olacağız.Her gün kullandığımız deodorantların ve roll onların aslında bizi zehirliyor olduğunu öğrensek ne olurdu?

Lilakutu'dan çıkan La Naturel Doğal Deodorant'ı görüp araştırmasını okuyunca çok şaşırdım.Bulabildiğim herkesle her ortamda bu bilgili paylaşacağım,sizlerden de ricam çevrenizi bilgilendirmeniz.İster bu postu paylaşın ister kulaktan kulağa yayın,yeter ki insanlar bilinçlensinler...

Meme Kanseri bütün kadınların korkulu rüyası.Her yıl Türkiye'de 30.000 kadın göğüs kanserine yakalanıyor,12 kadından bir tanesi de risk taşıyor.Ter kokmamak için uğraşırken kansere yakalanma ihtimalimiz var mıdır sizce?

EVET VARMIŞ!!!!!

Bilim adamlarının araştırması aşırı östrojen üretiminin göğüs kanserinin başlamasına ve hızla ilerlemesine neden olduğunu ortaya koydu.Bazı maddeler de bu üretimi aşırı derecede teşvik ediyor.

Maddenin ismi Alüminium Chlorohydrate

Deodorantlarda sıkça kullanılan bu madde östrojen hormonunda yarattığı değişimle kanserli hücre oluşumuna neden oluyormuş!

Hatta derinin tüyleri yeni alınmış/kesilmiş ise kat be kat fazla etki ediyormuş çünkü direk gözeneklerden içeri alıyormuşuz...

16 yaşından evvel koltukaltı tüylerini alanlar daha erken yaşta göğüs kanserine yakalanması,
437 göğüs kanseri hastası üzerinde yapılan araştırmaya göre deodorant kullanıp koltukaltını daha sık alan bayanlar daha erken yaşta kansere yakalanması gibi bilgiler edindim;
 (Northwestern Universitesi araştırmasıdır-DR Kris McGrath Tıp fakültesi)

Türkiye'de en hızlı yayılan kanser türü olup,deodorant satışı ile birlikte arttığına dair grafikler var.
Bu konuya ait elimdeki dökümanlarda pek çok yurt dışındaki üniversiteye ait yazılar var.Mesela;Keele University İNG,University of Reading İNG,Bedford Hospital İNG..

Neden İngiltere derseniz,oradaki okularda yapılan araştırmalar sonucunda ingiliz leydilerinin
%11 'i deodorant kullanmayı bırakmış..

Kanser en çok korktuğum şey,korkmak ne kelime ödüm kopuyor.Hele göğüs kanserinden:(:(
Bu derlediğim bilgiler beni doğal deodorant araştırmasına yöneltti,elimdeki ile başlayayım dedim.

Doğal Deodorant-LaNaturel İncelemesi için TIK lütfen...

2 yorum:

  1. çok güzel bir konuya değinmişsiniz. güzellik temiz hoş kokmak güzel ama bir de bu yönüne dikkat etmek gerekiyor tabiki. zaten bir çok insan tahmin ediyordur deodorantların sakıncalı olduğuna ama ben bu kadar ayrıntısını bilmiyordum açıkçası. kendim de yıllardır roll-on kullanıyorum hatta kullanmadan dışarıya çıkmam diyebilirim ama daha dikkatli ve bilinçli olmak gerekiyormuş bu yazıdan bunu artık iyice anladım. siz sadece deodorant demişsiniz ama şimdi roll-on'un üzerine baktım onda da var tabiki :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teri önelem amaçlı kullanılan malzemeler hemen hemen aynı,sadece paketleri değişiyor.Ben de aynı sizin gibi mutlaka kullandığım ürünlerdendi ama öğrendiklerimle dehşete düşünce doğal deodorant kullanmaya karar verdim.Bitmek üzere elimdeki ürün ve çok da memnunum şu an..Sağlığınız için bu veya başka bir markanın doğal deodorantlarını tavsiye ederim..

      Sil

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)