Aralık 17, 2012

Günlük Hayatta Sivilce Savaşı

Yanak Ve Boyun Bölgesindeki Sivilcelerin Diğer Nedenleri


    Bazı iç hastalıklar veya beslenme düzeninden kaynaklı akne sebeplerini burada saymıştım. Yüz haritasına göre bölgesel sivilcelenmelerin sebeplerinin neler olduğuna dair eski uzak doğu yüz haritalarını kullanmıştık. Ancak içeriden olduğu kadar dışarıdan da takviye yapmamız lazım, cilt temizliğine hepimiz özen gösteriyoruz ama bazı detaylar var ki bütün titiz çalışmalarımıza rağmen cildimizde kusurlar çıkmasına neden oluyor. Mesela ?

- Makyaj fırçalarını temizleyin!
O fondöten , allık sürülen fırça ve süngerler mikrop taşıyor. Haftada bir yıkanmalı temizlenmeli, dezenfekte olmalı..Yoksa düzenli olarak yedire yedire cildimize pis şeyleri sürmüş oluruz.
Nasıl temizleyeceğiz diye merak eden varsa hemmen anlatırım : Tıktık...
-Cep telefonundaki birikintiler!
Yüzünüzde yarım saat yapışık bekleyen bir telefon isterse cildinizi mahvedebilir yeter ki mikroplarını ısı ile yayacağı açık bir sivilce bulsun … Cep telefonlarında makyaj kalıntısı dahil deri döküntüleri birikiyor. Temizleyin,dezenfekte edin..
-Havlu Meselesi 
İşte benim en eski uygulamam. Yüz havlunuzu başka kimse kullanmamalı. Kullanırsa da siz bir daha yıkanmadan o havluyu yüzünüze sürmeyin. Islak kumaşta da mikrop birikir.
 Onu da es geçtim ama herkesin teni farklı, yarası beresi olan,traş kesiğinden kanı akan, gözünün çapağı kalan var yok mu yani :D E peki annem babam kullandı, eşim dostum silinecek ben her seferinde havlu mu yıkayacağım dediniz. Ben de baş edemedim şimdi havlu peçete kullanıyorum oh mis gibi derdim kalmadı…
-Yastık yüzü/ kılıfı
 Gece boyunca yüzünüzün sürüleceği bir kumaşın steril olması çok önemli. Bu sebeple genellikle antibakteriyel yastıklar çok iş görür ama bulamıyorsak da üzülmeyelim. Yastık kılıfımızı sık değiştirelim.  Saçımızın derisinden tutun da ağız sıvılarına kadar öksürük hapşırık falan hep mikrop bunlar. Sonradan üzüleceğimize önlem alalım daha iyi…
-Elma Sirkesi
 Biliyorum feci kokuyor, evet rahatsız edici..Yalnız antiseptik bir sıvı olduğu için faydalı. Akneyi sıkmak gibi bir delilik yaptık,yatmadan evvel elma sirkesi ile suyu aynı miktarda karıştırıp üzerine bastıralım. Mikrobunu kıracaktır…Eğer tüm yüzümüze uygularsak da gece boyu mikroplardan korunup bir de lekelerimize çözüm sağlamış olacağız…
Aklınıza takılan veya eklemek istediğiniz olursa hemen altta uno commento ;)

3 yorum:

  1. bi cildimden çekmişimdir bi de saçlarımdan:))) saçlarımı halledebiliyorum bi şekilde de şu sivilcelerime bi çare bulamıyodum gerçi çok özen de göstermiyorum ya. Reocutane adlı ilacı bile kullandım. ayrıca sıkmazsam rahat edemem:)))) sonuç olarak keşfettiğim ve sivilcelerimden malum dönemler haricinde ciddi olarak kurtulmamı sağlayan şey Bepantane Krem oldu

    YanıtlaSil
  2. :)))şimdi okudum sizde kullanmışsınız. Bilirim felakettir o ilaç. Ben 3 ay kullanabildim sonra karaciğer fonksiyonlarım altüst olup birde A vitamini çokluğundan ağır bir depresyon geçirince doktorum hemen kesmek zorunda kaldı.Sanırım sivilcelerle savaşımız benzeşiyor:))))

    YanıtlaSil
  3. O ilaç beni benden aldı o kadar diyeyimm,,sinirden kendimi tanıyamadım ve zor zaptettim içimdeki canavarı :)

    Halbuki cilt temizliğime özen göstersem,doğru markaları kullansam belki de gerek kalmayacaktı..

    ama nolur rica ediyorum,sıkmayalım sivilceleri..
    dışarıda işimiz varsa üzerlerini renkli nemlendiricilerle gizlesek kurutucu bakım ürünleri ile desteklesek,bakımımızı ona göre yapsak kendilerini görmeyeceğiz bir daha:)
    Bephantane gerçekten deriyi yenileyen bir ilaç,kışın kullanırken dikkatli olmanı öneririm naçizane tavsiyem, yenilendmiş deri de çok hassastır :)

    YanıtlaSil

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)