Aralık 19, 2012

Cilt Tipine Göre Attirance Bakımları

  Attirance Ürünlerini Tanıyalım...

     Fransanın bağlarından şelalelerce güzellik akıyor güzellik...Doğal ürünler ve organik içeriklerin sağlık taşıdığı herkesçe biliniyor, Fransızlar da ortaçağdaki ayıplarını örtmek istercesine ''''(sayfa sonunda ne demek istediğimi yazdım) ''''böyle hem güzel kokular hem de cilt bakımı ürünlerinde dünyanın önde gelen ülkelerinden oldular.

     Bağdat Caddesindeki gezintilerimin hava o kadar da soğuk değilkenkilerinden birinde Attirance Mağazasına uğradım ve hem bilgi aldım hem fotoğraflarını çektim…Düzenleme yapmak azıcık zamanımı aldı ama olsun…

     Açıkçası şimdiye kadar çok duyduğumu hatırlamıyorum,markanın ismini çok duymasam da tanıdık da geldi..3 senedir şu anki yerlerindeymiş,  görüyordum ama bir buraya bir de Loccitane’e girmek nasip olmuyordu,her şeyin bir ilki vardır..:) 

Attirance Ürünleri Resimler


Attirance Bakımı

Nemlendirici,Onarıcı, Cilt Temizleme Ürünleri

     Attiranceye girdiğimde sol kısım olduğu gibi cilt bakımı ürünleri ile doluydu. Cilt temizliği, Bakım kremi, Vücut Losyonu,El Kremleri vardı.En güzeli de şu setler..Ah o setlere ben bayılıyorum, ayrı ayrı ürünleri görünce bir şey ifade etmiyor ama onu güzel kutulara koyup bir de kurdele iliştirdiklerinde artık iş işten geçmiş oluyor :)
    Bitkisel yağların zenginliği,el yapımı ürünlerin sağlığı katılarak , 80'den fazla çiçek ve meyve özleri ile çalışmışlar. Duş jelleri, banyo sütleri, peelingleri, body butterları ve hatta vücut yoğurtları var ...Bildiğiniz yoğurt evet :):):)

Sol köşedeki temizleyiciler ve cilt bakım ürünleri ile başlatıyorum seansı...

Attirance Bath And Body


Sıranın sonuna ilerleyince farklı yaş ve cilt gruplarına özel krem ve temizleyicileri görüyoruz.Orta yaş ve üzeri olanları kendi alanım olmadığı için görüntülemedim. Fotografını koyduklarım Bamboo Extract içeren kremlerdenigündüz ve gece kremleri satılıyor..
Hemen aşağıda ayrıntılarını görebilirsiniz...Yağlı ciltlere özel bir seriyi seçtim..





Şimdi de temizleyicilerini görelim;





 Antiseptik bitki özleri ile cildi temizliyor,Makyajı Çıkarıyor!!!! Yağlı ciltlerr için çokk uygun yazıyorr.Cildi matlaştırıp akneleri de kurutuyor şeklinde bilgi aldım bu köpük hakkında...Göz çevresinde kullanıma uygun değil çünkü kurutma ihtimali çok yüksek..Göz çevremizi temizlerken normal cildimizden daha hassas olmamız gerektiğini artık biliyoruz çünkü yüz derimizden 40 kat daha hassas bir bölgeden bahsediyoruz...


Köpüklerin de çeşitleri var...3 farklı gruptaki Elma,Bambu,Bal-Bademli krem ve temizleyiciler var,cildinizin kuru yağlı hassas veya karma olmasına göre set oluşturabilirsiniz...Diğerlerinden de örnek vereyim hemen;kuru ciltler için elma...


















Bal ve badem özlü yıpranmış,onarılmaya ihtiyaç duyan hassas ciltler için kremleri, içindeki avokado özü ile pigmentasyon lekelerine iyi geliyor..

















Bal Bademli olanın köpük temizleyicisi ve toniği..




































Şu anda The Body Shop'tan köpüğüm var ve memnunum,Tonik olarak Lush tea tree tonik kullanıyorum..

Serum olarak da The Body Shop ve krem olarak da gece China Dolls gündüz Lush İmperialis sürüyorum..Hiç bir zaman tek marka kullanamadım niyeyse denk mi gelmedi nedir :):):)

Ama ürünleri gözüm tuttu bunların üzerine düşebilirim...Temizleyici ve bakımlarda kozmetiğe ağırlık veren markaları çoktan bıraktım, her zaman organik ve parfümsüz, parabensiz içeriklere yöneldim...Kullandığınız ürünlerin içeriklerine almadan önce mutlaka göz atın.İçeriğinde yazılanları internetten araştırın ve ona göre alın diye herkes bas bas bağırıyor cümleee alemmm; e ben de o haklı bağırışlara bir yenisini daha eklemiş oldum bu sayede :)

Şimdi ikinci kısımda biraz daha eğlenceli şeyler; el kremlerini,bakım setlerini, organik sabunlarını göstereceğim...Çok uzaklaşmayın :)

NOT''''' 
Fransa ile ilgili bunu yazmazsam olmaz.Buraya ayıraç kokuyorum dileyen okuyabilir,eğer tıklarsanız ilginç bir iki şey öğrenebileceğinizi belirtmek isterim :)


Şu anda en ileri kozmetik devlerini, modayı,kokuları yaratan Fransa zamanında insanların pislik içerisinde yaşadığı bir yerdi.En büyük gururları Versailles Sarayında tuvalet ve banyo yoktu.1768 yılına kadar da bu böyle devam etti. 
Bunun temelinde de asillerin o ihtiyaçlarını istedikleri herhangi! bir yerde yapabilme serbestisine sahip olmaları yatıyordu.Fransız devriminde (1789 'a geldik)  herhalde devrimin de bir parçası olarak (!) toplamda sadece kral ve çevresinin kullandığı 9 tane WC yapıldı :):):)

Asiller lazımlık kullanıyor ve içindekileri de camdan aşağıya boşaltıyorlardı.Bu sebeple insanlar sokakta gündüz gece şemsiyelerle dolaşırlardı ve şemsiyeci diye bir meslek vardı.Tuvalet ile ilgili herşeyi ortaçağın karanlığından Doğu kurtardı...İnsanlar sokaklarda saraylarda amman dikkat anlamına gelen Tüy Dikme yöntemini de böyle geliştirdiler...Ne zaman bir fransız kozmetiği görsem içimden kıs kıs gülerim işte sebebi de burada :)
Okuduğunuz için teşekkürler :)

5 yorum:

  1. gerçekten ayrıntılı bir yazı olmuş tebrik ederim desenlioje.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ben de doğallıktan yanayım her zaman,parabensiz,parfümsüz,organik en güzeli.

    YanıtlaSil
  3. Bu mağazanın iletişim bilgileri siz de mevcut mudur? Ürünlerini kullanmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Türkiye de şu anda satışı yok. Uzun bir süredir şampuanlarını kullanan birisi olarak yazıyorum bunu.
    http://www.altincicadde.com/ara?q=attirance
    Buradan sipariş vermeye başlamıştım bir süredir ama şu anda anladığım kadarıyla bu sitede de sorun var, ürün bulmak adınaü

    YanıtlaSil

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)