Şubat 27, 2013

La Roche Posay Effaclar Serisi:Yağlı/Hassas Ciltler İçin Kullandıklarım

La Roche Posay-Effaclar Serisinden Kullandıklarım 1.Kısım

Her ne kadar makyaj ürünleri konusunda kendimi mali krizlere sokacak kadar hevesli olsam da asıl uğraştığım konu ergenlikten beri devam eden problemlerimden nasıl kurtulabilirim sorusu.
Çok şükür ki azaldı,eskisi kadar rahatsız etmiyor ve yüzeysel problemler şeklinde devam ediyor.
Sorunun çözüm yolunu ararken kullandığım ürünlerin bana yeterli gelmediğini anlayınca dermokozmetik yolunu tutmuş oldum.Daha evvel kullandıklarım da temiz içerikli ürünlerdi,doğaldı falan ama yetersiz kaldı.
Bunun üzerine herkesin illa ki bildiği-duyduğu-kullandığı La Roche Posay'i eczanemde kampanyalı görünce kaçırmadım,bir haftadır kullanıyorum...Effaclar K Bakım kremi ve Effaclar Gel birlikte 40 TL gibi bir fiyata aldım kampanyalı olarak:)
Yurt dışınca devlet destekli reçete edilen ilaç kategorisine girse de biz maalesef paramızı paşa paşa vererek alıyoruz.
Dermatoloji alanında dünya çapında söz sahibi bir firmadan bahsediyoruz.Hem yerli hem yabancı pek çok sitede yer alan ve kullanıcılarının çoğunun memnun olduğu bu tedavi yöntemine gönül rahatlığı ile devam ediyorum.
Elimde Effaclar temizleme jeli ve Effaclar K bulunuyor,hemen gösterelim nedir,ne işe yarar;

Effeclar Gel-Akneye Meyilli Yağlı Ciltler

Serinin özelliği yağ dengesi bozulmuş ciltteki akne oluşumunu engellemek ve tedavi etmek.Önce temizlik diyerek bu jel ile cilt temizleniyor.ancak şu yazımda da belirttiğim gibi bu tedavi amaçlı bir temizleyici olduğundan makyaj vs yüzünüzde iken lütfen kullanmayın çünkü işe yaramaz.
Gözlerinize değdirmeden,elinize aldığınız jeli suyla köpürtüp sorunlu bölgelere yoğunlaşarak yıkıyoruz,duruluyoruz.Sünger kullanmayın.
''Bu noktada bir hatırlatmam olacak;boyun ve çene hizası genellikle es geçilir.O bölgelerde halbuki sivilcelenmeler daha sık görülür ve geçmesi uzun zaman alır.Yıkama esnasında bahsettiğim bölgeleri unutmayın,durulamasını da iyi yapın.,,

Kesinlikle cildi kurutmuyor,duruladıktan sonra rahatsızlık verici bir durum hissetmedim.Yıkama sürenizi fazla uzun da tutmamanızı öneririm o zaman kuruluk olabilir.
Benim gibi karma/sivilce sorunlu ama hassas ciltler için birebir diye düşünüyorum çünkü üzerinde de yazdığı gibi iritasyona neden olmuyor.
Kuru ve hassas ciltler için kesinlikle yanlış bir seri olur,sadece sivilcem var diyerek bu tarz ürünlere sarılmayın,cildinizi tanımak tedavinin yarısıdır.;)
Çok memnun kalarak kullanmaya devam ediyorum bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.

Effaclar K / Yenileyici Bakım Kremi

Effaclar K hakkında 1 haftadır gözlemlediklerim aşağıda yazanların hemen hemen aynısı.Gözenekleri temiz tutması,parlaklık sağlaması ve pul pul değil sağlıklı şekilde soyması konusunda diyecek lafım yok.Düzenli olarak kızarık/sivilceli bölgelerimde belirli bir iyileşme gözlemledim.Her gün tekrarlanan sivilcelerimin son bulması ve kızarıklıkların azalması benim adıma çok iyi gelişmeler.


Bir kremin soyucu özelliği varsa,tahribatı giderecek ve cildi sağlıklı tutacak bir destek de sağlaması gerekiyor.La Roche ürünlerinde egzama dahi tedavi eden özel termal sular var,dolayısı ile bu iki farklı ihtiyacı aynı anda sunabiliyor.
Makyajdan önce sürdüğümde kesinlikle yağlandırma yapmadı.
Üzerine Missha geçtim,Lush renkli nemlendirici kullandım,bir gün de Benefit pudramı geçtim.Allah razı olsun :) Ama üzerine direk pudra geçmenin akşam doğru yağlandırma yapmasını görünce sağlıklı bir uygulama değil diye bıraktım.
Cildimde belirgin bir değişim var en az iki hafta geçmede daha ileri yorumlar yapamam.
Güneşli havalarda mutlaka SPF li ürünler sürüyorum üzerine.

Yapısı çok hafif hemen emiliyor.
Bu kremden de oldukça memnunum şimdilik.Bir kez de bitirdiğimde yazacağım.İyileşme sağlanıp sağlanmadığını anlamış olacağız böylece...
Bunları aldığımın ertesi günü Effaclar A.I. yı da edindim.Sadece sivilce üzerine sürülen bir krem.Lokal olarak iyileştirdiği söyleniyordu.Onu da aldım,ikinci yazımda bulabileceksiniz:)

Görüşmek Üzere :)

14 yorum:

  1. Öncelikle, süper bir yazi olmus. :-)
    Özellikle bu sözünü cok dogru buldum: cildinizi tanımak tedavinin yarısıdır.

    Ben Almanya'da yasiyorum, burada da o set satiliyordu, ama ben Effaclar Duo olanini aldim. Yaninda da Effaclar Yüz Temizleme Jeli geldi, ve ben onun hakkinda söylediklerine tamamiyle katiliyorum. Effaclar K hakkinda bir sey diyemeyecegim, onu kullanmadim, ama genel olarak Effaclar serisinin bende de cok iyi etki biraktigini gördüm. Ben yakinda kendi blogumda da Duo'nun yazisini paylasacagim, orada Önce/Sonra resimlerim de var, cidden cok ise yaradi ve bitince tekrar alacagim mutlaka. Akneye meyilli degilim, sivilcem de pek cikmaz, ama bazi günlerde (özellikle regl olunca) biraz cikiyor iste, onlari gidermek icin süper bir ürün. :-)

    Ellerine saglik <3
    http://makyajtutkusu.blogspot.de/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Effaclar duo ile arasında kalmıştım,eczanedeki görevli bunu önerince hadi bakalım dedim:)
      Orada da tercih edilmesi de kanıtlıyor ki dünya çapında tercih edilen ve kullanılan bir seri.Doğru iş yaptığıma mutlu oldum :)

      Duo'nun yazısını mutlaka bekliyorum,en sevdiğim şey önce-sonra fotograflarıdır,işe yarayıp yaramadığının ispatı olarak.Bu markayı araştıranlar için çok güzel bir hizmet olacaktır:)
      Takip ediyor ve yazını bekliyorum;)
      Görüşmek üzeree...

      Sil
  2. ilerleyen günlerde ürünlerin gösterdiği dahada faydaları sabırsızlıkla okumak istiyorum :) yazı çoom faydalı olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. effaclar gel'i ben de kullanıyorum ve memnunum ancak effaclar k pek işe yaramadı bende. ilk günlerde dediğiniz gibi soyulma oldu fakat sonradan durdu. normal bir nemlendirici sürüyormuşum gibi hissetmeye başlamıştım. umarım sizde işe yarar.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar yakında izlenimlerimin kalanını ve A:I yı da yazacağım ;
    Ama cidden şu anda durumum çok iyi
    :)

    YanıtlaSil
  5. kızlar ben effaclar k yı yaklaşık bir yıldır kullanıyorum.strestten dolayı hiç sivilcem yokken bir anda sivilce patlaması yaşadım ve hemen soluğu cilt doktorunda aldım.ilk önce isotrexin ilacı ve la roche posayın yüz temizleme jeli ile duo sunu verdi.ilk hafta benim için çok zor geçti çünkü yüzüm alev alev yandı ve soyuldu.2 ay sonra ise differin ile duo kullandım.yine 2 ay geçince bu sefer imex ve effacları kullanmaya başladım.duo biraz daha fazla sivilceler için.onları tamamen yok ediyor.daha doğrusu yok etmeye yardımcı oluyor.yanındaki ilaç ile kullanmanızda fayda var.tabi ben bu süreç içerisinde kozmetik ürünler kullanmadım.pudra gibi.şuan hala effaclar k yı kullanıyorum.vazgeçilmezim oldu.harika bir makyaj bazı.kullanmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. Ben de effaclar jel kullanıyorum ama düzensiz, çünkü bir gün sürüp diğer gün yine sürünce cildimden ateş çıkıyormuş gibi hissediyorum ve çok fena acıyor. bu yanma hissi normal mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. effaclar jel i kullanıyorum sürüyorum derken yıkamayı unutmuyorsun değil mi ?

      Sil
  7. merhaba arkadaşla, ben de bir haftadır effaclar jeli kullanıyorum ama yüzümde pul pul dökülmeler oldu ayrıca kızarıklıklar da oldu kızaran yerler yanıyorda acaba normal mi ?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba arkadaslar, benim çok hassas bir cildim var bundan önce kullandigim urunlerin ilk gunlerinde gozlerimin alti kizardi ve yara oldu eczanede cilt bakımı yaptirdim gecenlerde aksama cildim gene ayni oldu ve eczacı la roche posay i verdi onu da kullanmaya basladim su an gozlerimin alti kipkirmizi ve yara bu normal mi sizce jel tonik ve nemlendirici kullanym bir de goz cevresi kremi

    YanıtlaSil
  9. gözlerinn altına sürmemelısın cunku cok hassas

    YanıtlaSil
  10. Bölgesel tedavi değil yani dmi? Tüm yüzünüze nemlendirici sürer gibi sürüyorsunuz? Çok merak ettim yaa ben effaclar h aldım ama baya yoğun bi nemlendirici/

    YanıtlaSil
  11. LaRoche Posay Effaclar serisinin Foaming Gel'i yağlı ve akneye meyilli ciltler için birebir ve üzerine de başka ürün tanımam :) Güzel bir yazı olmuş. Elinize yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Eve süper birşey yüzümde kocaman bir leke vardı lazer tadavisi yaptırdım geçmedi dahada büyüdü eczanede gözüme çarptı ve aldım denedim bir haftada leke yok oldu çok süper. Birşey

    YanıtlaSil

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)