Kasım 21, 2012

Makyaj İpuçları ile Başlayalım

Temel Makyaj Tüyoları ile Hizmetinizdeyim :)

Blogumun ilk postunu makyaj için kullanmaya karar verdim. Çünkü benim gençken yaptığım hatalar yapılmasın derdindeyim :)

Öncelikle kusursuz makyajın en önemli öğesi tabi ki cildimiz. Eğer sorunlu yani sivilce/akne barındıran bir cildimiz varsa makyaja çok farklı bir açıdan yaklaşmamız gerekir ki onu başka bir postta anlatmak isterim uzuun uzuun :)

1-Fondötöne HAYIR Kampanyası!

Ben fondotone tamamen karşıyım kızlar. Çünkü gözeneklerimizi tıkayan, cildimizi saatlerce hava aldırmayan bu tarz ürünlerin kullanılması son derece yanlış. Eğer çok önemli bir gece için yakın plan fotoğraflarınız çekilmeyecekse taktik değiştiriyoruz, cildimize bir iyilik yapıp BB krem mucizesi ile tanışıyoruz. Koreli kadınların uzun yıllardır kullandığı bu kremler ülkemizde bir süredir varlar. Flormar, garnier gibi markalar aynı içerikte farklı paketlerde raflarda sıra sıra satıyorlar. Bu kremin özelliği de içinde cilde zararlı içeriklerin olmaması ya da minimize edilmesi. Nemlendirme ve bakım içeriğini aynı anda sunan bu kremlerden marka olarak Misha yı tercih ediyorum, henüz her yerde satılmıyor ama o konuda bu postu güncelleyeceğim zaman ulaşabileceğiniz bir link olacak arkadaşlar :) bu kremi uygulayıp biraz beklersek %70 %80 arası bir kapatıcılık sağlanabiliyor.

2-Gözler Güzelliğin Aynasıdır!

   Göz üstü ve altı ne kadar önemli bilseniz! Aydınlatmayı doğru yaparsanız daha güzel bakışlar elde edebilirsiniz. Concealer kullanımı konusunda ayrıca bilgilendirme yapacağım size, hangilerini kullanmalıyız, sağlıklı ürünler kullanırsak nasıl göz çevremizi uzun süre genç gösteririzi konuşacağız. Spoiler vereyim, The Balm ;)
   Rimel için akmayan bulaşmayan ancak çıkarırken gözü ovalamaya maruz bırakmayacak waterproof ürünler kullanılmasını, kirpiğinizin dolgunluk/uzunluk eksikliğine göre geliştirilen rimel araştırması yapılmasını şahsen kuvvetle tavsiye ederimmm:)


3-Yanaklara Renk Alalım Lütfen

    Allık uygulaması elmacık kemiği ve yüz yapısına göre değişim gösterir.Buna uygun yapıldığında mükemmel duracak bu renklendirme ile ilgili ; yaş ve ten renginize uygun seçimler yapmanız lazım, küçük bir tüyo: pembe hep çıtır gösterir :)

4-Dudaklar Dudaklarrrr...

    Dudaklarınıza bakım uygularsanız ruju daha iyi taşırlar. Her Ruj anı şekilde uygulanmamalı ama değil mi ? Kırmızı ruj için ayrı görseller hazırlamam gerekiyor ama geri kalan parlatıcılar ve mat renkler için allık renginize uygun ve dudak şeklinize göre seçimler yapmanız makyajın bütünlüğünü sağlayacaktır.

Çok daha ayrıntılı bir post gelecek,beni bekleyinnn :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)