Kasım 22, 2012

Göz Makyajının İncelikleri

        Gözler Kalbin Aynasıysa Onlara Ne Süreceğime Çok Dikkat Etmem Gerekkk!!! :)

        Göz makyajına başlamadan evvel bazı adımların sırası ile gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu sayede daha kalıcı bir görüntü elde ederken eyeliner dağılması,göz kalemi akması,rimelin alt göz kapağına bulaşması gibi sorunlardan kaçınmış olacağız.


        Sabah kalktık,elimizi yüzümüzü yıkadık, ilk işimiz cilt tipimize uygun nemlendiricilerle işe başlamak. Genel olarak yüze kullanılan gündüz/ kremleri (mevsimine göre spf içeren) göz çevresine uygulanmaz. Göz çevremiz normal tenimizden 40 kat daha ince olduğundan hassasiyet ister...

        Göz çevresi için gereken kremimizi uygulayıp kurumasından sonra ilk iş olarak concealerımızı süreceğiz. Ten renginizin bir veya iki ton açığını gözünüzle kaş dibi arasına ve alt göz kapağınızla elmacık kemiğinin üst kısmı arasına hafif hareketlerle çekiştirmeden uygulayalım. Sonrasında ten rengi-açık kum rengi farı göz kapağına sürelim ki böylece concealerımız akmasın çizgi şeklinde toplanmasın;)
        Sıra geldi renklendirmeye...iki tercihiniz olabilir;

1-Eyeliner kullanılarak yapılacak makyaj:



  •       Eyeliner seçerken sert fırçalı olanı  almaya  özen  gösterirsek daha iyi sonuçlar alabiliriz. Eyeliner için önce kirpik dibine tek ince bir hat çekelim. sonrasında göz kuyruk bitiminden yukarı hafifçe eğim çizelim ve boşlukları boyayalım, videoda örneğimiz var ;)

2-Gölgelendirme yapılarak Makyaj uygulaması:

Öncelikle istenilen renklerin biri açık/orta diğeri koyu tonda iki farklı farımızı alalım. burada dikkat edilecek kısım şöyle; açık renk far gözün iç kısmına koyu renk far kuyruk kısımlarına cephe olan gözdeki yuvarlaklığın izine kadar sürülmeli. İki renk uygulamamıza örnek de verelim mi :)
( Bu arada hatunun tırnaklarına bayıldınız değil mi :) )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)