Nisan 03, 2013

Schwarzkpf Gliss Ultimate Onarım Sprey ve Saç Kremi Seti Yorumlarım

Schwarzkopf Gliss Keratinli Ultimate Onarım ve Bakım Serisi

Herkese Merhabalar;

Sizlere daha önce Gliss'in durulanmayan çift bazlı bakım spreyinden bahsetmiştim.O yazım şuradadır...Bugün ise yine Gliss'in Ultimate Repair Saç Kremi ve  Serumunu(!)  tanıtmak istiyorum.Keratin destekli ve durulanmayan iki farklı bakım ürünü ile görüşlerimi paylaşmaktan onore olurum ama önce nedir ne işe yarar tanıtalım;


Çekerken sanırım biraz sallanmış özür dilerim bunun için.
İki farklı ürün ile karşı karşıyayız;sol tarafta olan onarıcı serum sağda ise durulanmayan saç kremini görüyoruz.Bunları nasıl kullanacağımızı inceleyelim.

1-Gliss Ultimate Hair Repair Onarım ve Parlaklık Bakımı Ekstra Onarım Spreyi


Solda gördüğünüz küçük şişeden başlıyorum.Gliss hair repair serisinin en etkili üyesi ekstra onarım yapan ve 3 kat yoğunlaştırılmış keratin içererek saçımızdaki yıpranmadan kaynaklı boşlukları doldurarak sağlıklı saç yapısına dönüşü sağlıyor deniliyor.Diğer yazımdaki gliss durulanmayan spreyin de içinde keratin bulunmakta idi ancak bu serum türevi olan spreyin içinde daha yüksek konsantre keratin bulunuyor.

Kullanılışı:Yıkamadan sonra havluya sardığınız saçınızı açtıktan sonra sıkabilirsiniz.İster elinize alıp yedirin ister direk üzerine sıkın ama tavsiyem önce ele olmalı;blok şekilde uçlarına  sıkıldığından saçın kalanına yediremeyebiliriz.İyice çalkalamayı unutmayın ve saç diplerine gelmemesine dikkat edin.100 ML

2-Gliss Ultimate Hair Repair Sıvı Saç Kremi


Gliss sıvı keratin içeren ve durulanmayan saç kremi ise aynı içeriğe sahip saç kremi versiyonu olan bir ürün olup bize vaadi daha kolay açılan saçlar ve daha az kuruma .Yani çabuk kuruyan saçlarınız var ise,yıpranmış saçınıza onarım takviyeli saç kremi arıyorsanız Gliss Ultimate Repair size bunu sunacağını söylüyor.İçinde yine 3 kat yoğunlaştırılmış keratin var ve yıpranan bölgelere dolarak saç kırılmalarını engelliyor.Daha kolay tarama sağlıyor ve güçlendiriyor.

Kullanılışı: Banyodan çıktıktan sonra havlu ile saçlarınızı bırakınca sular şıp şıp damlamayacak hale getirince iyice çalkalayıp sıkıyorsunuz.Bunun spreyi daha geniş alana ürün yaydığından direk sıkabilirsiniz.

Gliss Ultimate Repair Keratinli Seri İşe Yarıyor Mu?

Sizlere daha evvel yayınladığım bir postu okumanızı öneriyorum;tamamen saç kırıklarına adanmış ayrıntılı bir yazı idi.(Saç kırıkları ve koruma önerileri ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz)
Orada da dediğim gibi derin saç kırıklarınız varsa kendiniz evde bunlardan kurtulabilirsiniz ama yaklaşık 3-4 gününüzü ayırmanız gerek.Sonrasında bu tarz ürünler kullanarak kırıkları engelleyebilir ve gözle görülmeyecek deformasyonları tedavi edebilirsiniz.Ortadan ikiye ayrılmış saç bu tarz ürünlerin sağladığı keratin desteği ile yatışır ama birleşmez.

*Onarım yaptığını,saçımın normalde kullandığım diğer ürünlere göre daha yumuşak olduğunu
*Saçlarımın daha az kırıldığını ve kolay şekil aldığını
*Piyasadaki spreylere göre daha iyi olduğunu
rahatlıkla söyleyebilirim.

Benim bu setim John Frieda ürünlerimden( John Frieda'dan kullandıklarım için Tık Tık )  önce kullanmaya başladığım bir kere bitirip yeniden aldığım seri olup şampuan ve saç kremi ile birlikte bulundurduğum ürünlerdir.Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim memnun kalırsınız.

İpuçları

*Sadece bir tanesini alsak yeter mi gibi sorularınız olabilir.Saçınız ne kadar yıprandı ile karşılık veriyorum;

a-Saçımda hiç sorun yok sadece kurutma ve şekillendirmeden kaynaklı kuruma var:
Sadece Sprey Saç kremi yeterli olur.
b-Az kırığım var ve önlem almak istiyorum:
 Her ikisi birden kullanılmalı,önce küçük şişeden iki fıs elimize ve saç uçlarımıza.Sonrasında ise büyük şişeye geçip yukarılara doğru sıkabiliriz.
c-Yoğun kırık,saç boylarında parçalanma,aşırı kuru saçlar:
Bu seri işinize yaramaz hemen saç bakım yağı,iyonlu saç kurutma makinesi,termal koruyucu saç serumu-kremi-yıpranan saçlar için şampuan alın.Bunu da profesyonel seri olarak edinin.

*Saç düzleştirmeden vazgeçmelisiniz;her gün bunu yapan biri iseniz gidip brezilya fönü yaptırın;
Kırılacak, şimdi olmasa bile sonra o saç kırılacak.Hiç bir ürün günlük düzleştirme veya maşaya dayanamaz.
*Keratinli seriler diğerlerinden daha iyidir diye bir düşüncem var çünkü saçın ana maddesi...

*Eğer blogumdaki  saç ile ilgili tavsiyelere uyarsanız bir iki ay içinde emin olun ki benim gibi sadece doğru şekilde kurutarak fönlü gibi duran saçlara sahip olabilirsiniz.( Kıvırcıklar hariç o konuda bilgisizim)
Yıllar sonra düzeltebildiğim saçlarım ile çok mutluyum tek sorunum tam alnımın ortasında gül-döner denilen bir gıcık oluşumun varlığı ama olsun artık o kadar :)
*Henkel kaynaklı bir şirket yapıları olduğunu da şişeyi incelerken keşfettim iyi oldu;bu tarz şeylere önem veriyorum çünkü.
Şimdilik bu kadar soru ve yorumlarınız varsa buradayım :)
Okuduğunuz için teşekkürler
:)

15 yorum:

  1. bende gliss'ten gerçekten çok memnunum. bence her ürünü şahane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah seriyi sarıya nazaran ben de beğendim:)
      Bir de şu kokularına çözüm bulsalar ;)

      Sil
  2. Fiyatlarını öğrenebilir miyim :) ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten on lira ile on beş civarına bulabilirsinn:)

      Sil
  3. Ah bir ben eksiktim, Uzun yıllardır saçımı hiç uzatmışlığım olmadı. Şimdi Üniye başladım Resim öğretmnliği okuyrm. Baktım Son zamanlarda uzun saç moda olmaya başladı. Bende tutturdum saçımı uzatcam diye. Ah bi bilsen ne çekiyorum. AKrabalarım annem ablalarım saçıma laf ediyorlar git kestir diye. Saçım nasıl mı? Ne yaparsan yap Boyum 1.80ken sabah uyanınca o saçlar sayesinde boyum 1.90 olmaz mı. kurutsam tmm güzel sonrada saç Pert! doğal bıraksam şekilsiz saçma ıyk dercesine. Saçımın nasıl mı olmasını istiyorum; Şükrü Özyıldız Gibi. saçım kıvırcık mı dalgalı mı bende anlamadım. Bugüne kadar benim gibi biriyle karşılaşmadıysan hiç şaşırmam. Ama inadına saçımı uzatcam. Bildiğin bişey varsa yapabileceğim varsa söyle lütfen. (Ah tanrım ne hallere düştüm)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle sabah sabah beni kopardığın için sağolasın :):)
      Saçını uzatmak istemişsin başarmışsın ne büyük mutluluk biz uzatacağız diye neler çekiyoruz haberin var mı :)
      bir iki önerim olabilir saçınla ilgili...
      Kabaran ve şekil almayan saçın cinsiyeti olmaz..Sadece seninkine bir iki dokunuş yapmak lazım.iyi bir kuaför bulup derdini anlatmalısın;ara makas kullanarak veya katlarını düzelterek seni iyi bir imaja ve daha az zahmetle şekil alan saçlara kavuşturacaktır...
      Dayımın saçları da aynen öyleydi;uçları kıvırcık üstleri düz adamın nasıl oluyorsa :)
      Jöle briyantin gibi üsürnler varsa da daha sağlıklı olması açısından şekillendirici ürünlerde en az zararı verecek,saçını kurutmayacak olanlardan seçmelisin.Asla da dip kısımlarına sürme çünkü zarar verir havaalmasını engellersin...

      saçını kurutmazsan şekil almaz ,aynısı bizde de oluyor...Ama kuruturken düşük ısı kullan,iyice kurutma şekil vereceğin ön ve üst kısımları kurut mesela geri kalanı rahat bırak...Çünkü ilk göze çarpan yerler oralardır.

      Saçın uzun ise şampuan sonrası ürünleri mecburen kullanman lazım;bunun için doğal yağları - kitokonun argan yağı gibi-ya da bu yazıdaki spreylerden kullanabilirsin...
      Ama burada saç uçlarına sürmek gerektiğini unutmayalım;senin durumunda da saçını hafifçe yumuşatan miktarı öğrenip o seviyede uygulayabilirsin.
      Saçlar uzadıkça biaz daha bakıma ihtiyacı olur...

      Saçlarında dalga varsa kullanmalısın;saç diplerini hafif kurutmanı söylemiştim ;eline biraz köpük alıp avuçlarına yay,ellerinle saç uçlarını ovuştur ve şekil ver..dalgalar iyidir,,
      ortalama boyunu 1.85 e çektiğinde herşey süper olur
      ;)

      Sil
    2. Bende koptuğunuza sevindim tabi hakettiniz çünkü :D Umarım işe yarar, Eğer işe yaramazsa tekrar buraya dönersem şaşmayın yani :) Teşekkürler...

      Sil
  4. mrb... setten kastınız şampuan krem vede serumdan mi oluşuyor

    YanıtlaSil
  5. Çift fazlı ekstra hasar onarım spreyi ni kurumaya mı bırakıyoruz yoksa yıkıyor muyuz ?

    YanıtlaSil
  6. Bende glisssin siyah şisesi var sivi durulanmayan saç kremi. Saçlarimı duzlestiriyorum artık eskisi gibi guzel olmuyoo hemen kabario felan kırıklarımda var o saç kremi yeteli olurmu.

    YanıtlaSil
  7. Ben bu seriyi ( serumu hariç) kullanıyorum.fakat gliss in ısıya dayanıklılık için spreyi var ikisini aynı anda kullansam sıkıntı olur mu?

    YanıtlaSil
  8. gliss şampuan olarak güzel belki ama şu sıvı serum tam bir rezalet. alana kadar bilmiyordum tabiki bence saçı onarmaktan çok rezil ediyor. parfüm direkt saça nufüz ediyor ve yıpranmasına sebep oluyor içindeki o sim gibi altın tozu saçmalığı da saçı uyduruktan parlıyomuş gibi göstermekten başka bir halta yaramıyor. Özet olarak verdiğiniz paraya değmiyor kızlar

    YanıtlaSil
  9. abla gliss in 2 farklı şampuanını kullanabilme imkanımız varmı mesala ultimate repair ile million gliss kullanmak istiyorum ??

    YanıtlaSil
  10. Ben de çok araştırmalardan ve çok yorulduktan sonra ensonunda Katkısız Keratin Dip Bakım Yağını buldum ve hemen kullndım, saçlarım ne dökülüyor ne de yavaş uzuyor, oldukça hızlı ve de güçlü geliyor. Hem de çok ekonomık bir fiyata aldım 35.tl, içinde 5-10 tane de en kaliteli soğuk sıkım saf yağlar var.

    YanıtlaSil
  11. Nerden bulabilirim bu ürünü

    YanıtlaSil

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)