Nisan 02, 2013

Mario Badescu Göz Kremim ve Kullanmaktan Vazgeçiş Nedenlerim

Merhabalar :)
Size bugün Mario Badescu'nun ürünlerinden birini tanıtmak istiyorum.
Seçtiğim ürünü ise göz kremi;limangodan bu markanın krem ve toniklerinden almıştım.Artık biraz bahsetmeye başlayayım diyorum;

Mario Badescu Hyaluronic Göz Kremi

Göz kremleri konusunda pek çok ürünün tanıtımını,yorumlarını okumuşumdur.Göz altlarımdaki şişkinliklerin gitmesini ve koyu gölgelerin kalkmasını istediğimden bu sorunlara yönelik kremler aramaya devam ediyordum.Mario Badescu ürünleri ile ilgili olarak çok güzel şeyler duymuştum bunun üzerine göz kremini de sepete atmıştım. 
Göz kreminizden beklentinizin ne olduğuna bağlı olarak ürün almak en doğrusudur.Göz çevresi son derece hassas ve bozulmaya açık olduğundan soyucu,asit içeren,iritasyon yapablecek ve Comedogenic içeriklerden uzak durulması gerekir.
Peki bu göz kreminin içinde bunlardan var mı?



İçeriklerine bakalım: Deionized Water,Polyglycerylmethacrylate (and) Propylene Glycol,Carnation Oil,Propylene Glycol (and) Water (and) Euphrasia Extract,Cetearyl Alcohol,Mineral Oil (and) Ceteareth-20, Vegetable Oil,Aloe Vera,Polyquaternium-24 (and) Hyaluronic Acid
İçeriklerle ilgili incelemeye geçmeden evvel bir tavsiyede bulunmak isterim;
Yüz bakım kremi ve göz çevresi kreminizi alırken içeriklerine dikkat edin.Zararlı içerik takibi tabi yapılmalı ama çok para verip de alacağınız bazı kremlerle aynı içeriklere sahip daha ucuz kremler de var.Boşuna cebiniz yanmasın; yüzdesel bazda etkin sayılanlardan ortak bir potbori varsa tercih de ona göre yapılmalı.

Öncelikle Ceteayl Alcohol den ufak bir kesit;



Cosdna kozmetikler ve içerikleri konusunda geniş bir yelpazede takip ve değerlendirme yapabilmemizi sağlayan bir sitedir.Genellikle de buradan araştırmalarımı yapmaya çalışırım;tabi her aldığım şeye bunu yapamıyorum ama azami ölçüde gayret ederim;size de etmenizi öneririm arkadaşlar...
Bu içerik hakkında Comedogenic ve İrritating segmentlerinde yüksek dereceli uyarılar yapılmış.Üründe bu içeriğin olduğunu bilsem kesinlikle almazdım.

Bir diğeri ise Mineral Yağ olarak da bilinen Parrafinium Luqidum türevi.

Mineral yağlar ciltte yapay bir katman oluşturur ve size de denir ki su tutma özelliğine sahip içeriklerle nem kaybını önleyin bla bla.
Mineral Oil : Cildin gözeneklerini tıkayan ve cilde plastik görüntüsü veren bir petrol türevidir. Akne ve diğer bozuklukları destekleyen toksitlerin cilt tarafından elimine edilmesini engeller. Cilt fonksiyonunun ve hücre gelişiminin hızını düşürür. Pek çok üründe kullanılır. (bebek yağları %100 mineral yağı) herhangi bir mineral yağ türevi, PAH (Polycyclic Aromatic Hydrcarbons) un neden olduğu kanserle karşı karşıya getirebilir. Üreticiler petrolatium kullanırlar çünkü inanılmayacak kadar ucuzdur(!).
  • Mineraloil
  • Liquidum paraffinum
  • Paraffinoil
  • Paraffinwax
  • Petrolatum
Asıl gerçek ise yukarıda alıntıladığım paragraftaki gibi,yani kullanmayın.

Mario Badescu Hyaluronic Göz Kremi
 Bu kremi kullanmaya başlayalı uzunca bir süre oldu ve ben durumu bir arkadaşımın postların birindeki yorumu üzerine araştırmaya başlayınca fark ettim.Sen bırakır mısın işte araştırmayı oh olsun bana...Kremin vaadettikleri bu saatten sonra önemli değil; nemlendirdiği doğru ama kalıcı hiç bir etkisi yok.Göz çevremi aydınlattığını düşünüyorum ama içindeki asitlerden kaynaklı olabileceğini sanıyorum.
Çizgileri yumuşatır denmiş,böyle bir etkisini görmedim.
Güzel tarafı hayvanlar üzerine test edilmemesi.


Yapısı cidden hafif ve kolay sürülüyor.Bendeki kutu çok uzun süre gidebilirdi.Ancak kullanmamaya karar verdim;el kremi yapıp 5 günde bitiririm ellerimde değişik etkileri olursa da yazarım:)
 Kısacası % 65 gibi bir memnuniyet duyduğum ve yüksek beklentili olduğum Mario Badescu göz kremime erken veda ediyorum.Bu markanın kullandığım ve memnun olduğum ürünleri de var onları da yazacağım zamanla...
Görüşmek üzere
:)

6 yorum:

  1. ya bu limangodan beraber aldığımız diil mi? ben de yazacaktım yazısını..genelde kontrol mercii olarak babama(kimya müh.) gösterirdim ürünlerimi ama bunları kontrol ettirmedim :( ya benim içime sinmez şimdi napcam???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım o!!
      Ya hiç eline sürdün mü bilmiyorum ama kaygan garip bir his bıraktı bende ki bırak gözüme sürmeyi.Bence kullanma;hadi vücut olsa neyse ama göz ve çevresi 40 kat daha ince bir deriden oluşuyor boşuna riske etmeye değmez yani..ama sen babana yine göster :)

      Sil
    2. şimdi yeni göz kremi araştırma zamanıdır yani :) iyi oldu yazdığın,eline sağlık..

      Sil
    3. sağol canım benim,şimdilerde la roche un anti aging etkili göz kremine başladım iki gün evvel aldım bakalım hoşuma giderse yazıcam onu da ama şimdilik iyi gibi..
      Güzel bir şeyler bulursan haberim olsun ;)

      Sil
    4. dr.denese markasını deneyin 30 yaşın altında iseniz üztünde iseniz neostrata bionic eye cream kesinlikle diyorum 1 kuruşunu bile boşa harcamamış olursunuz.

      Sil
    5. Merhaba ersag saglikli temuzlik ve kozmetigin goz kremini deneyin super bisey

      Sil

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)