Nisan 07, 2013

Pudralı-Pudrasız-Roll On ve İz Bırakmayan Deodorantlar Hakkında

Selamlar :)
Koşturarak bir hafta sonu geçirdim yine;pazar günü bir de YDS sınavına girdim.KPDS ve ÜDS yabancı dil sınavlarının yerini YDS aldığı haberi geldiğinden beri sınava girecek herkeste sorularla ilgili kuşkular vardı.Benim gibi sınava girenler ne düşünürler bilmiyorum ama 
150 dk 80 soru için yetmediyse de  bir şekilde cevapladık hepsini umarım istediğimiz sonucu alırız:)

Sınav stresi içindeyken aklıma deodorantım geldi,son zamanlarda stres ve deodorant temalı reklamlar görmeye başlamıştık sanırım onun etkisi olmuştur...
Akşam eve gelince de dedim ki madem öyle kullandığım ve beğendiğim markaları paylaşayım,
Bazı hisler terlemeyi tetikliyor bu durum da hangi tür ürün kullandığınız biraz daha önem kazanıyor.
4 farklı tarzda deodorant-roll on kullanımım oldu bugüne kadar;
Likit Roll-On
Pudralı Roll-On
Pudralı Deodorant
Pudrasız Deodorant.



Likit bilye başlıklı roll-onları kullanmayı tercih etmiyorum çünkü koltuk altını fazla ıslak bırakıyorlar.Onun kurumasını bekleyecek kadar bekleme lüksüm olmuyor.Dolayısı ile kalan 3 şıktan birini kullanmayı tercih ediyorum.

Rexona Shower Clean Pudralı Deodorant


Piyasada pek çok ter önleyici olsa da rexona deodorant konusunda tek seçimimdi.Sebebi ise kokusu,kalitesi ve nedense güvenilir olduğuna dair olan hissiyatımdı.Bu yazımdan sakın yanlış çıkarımlar yapmayın,tabi ki içeriğindeki etkin zararlı maddelerin farkındayım ama maalesef ki her zaman başka çözümler üretemediğimiz durumlar olabiliyor.
Rexona Pudralı Deodorant

Rexonanın pudralı deodorantını severek kullanıyordum;gün boyu beni idare ediyordu.Ferah bir kokusu var hatta yok gibi...Beyaz-mavi basınçlı kutuda ve 3 hafta kadar her gün kullanımda idare edebiliyor.
48 saat etkili demiş ama o kadar uzun süre kullanmadım;48 saat dolmadan mutlaka duş yaparım.
Pudralı olunca güvencedeyim gibi geliyordu ancak her güzelin kusuru var; pudradan kaynaklı beyaz izler her türlü renkte ortaya çıkıp hatta bazı kumaşlarda o iz kalıcı leke bırakınca bırakıyorum dedim,pes yani... 
Pudrasız olanlara göre ter önleme özelliği çok daha fazla olduğunu inkar edemem ama çamaşırlarımın da deforme olmasına izin veremem.

Merak Edenlere Not: Antiperspirant Nedir?

 
Alüminyum tuzu ile ter bezlerini tıkayarak teri önleyen bu deodorant çeşidi,terin hem kötü kokuya dönüşmesini engeller hem de gözeneklerinizi tıkar.Aynı zamanda da anti bakteriyel bir işlevleri vardır.Bu tarz bir ürünün teri bloke etme kapasitesi ise %60 dan fazla değilse de vücudunuzu soğutan terlemeyi engelliyorsunuz ki bu sağlıksız bir durum.Kullanmadan önce haberiniz olması gerekir diye düşündüm:)

Rexona Deo Musk Pudrasız Deodorant


Rexona Pudrasız Deodorant

Pudrasız olan bu versiyonunun koruma süresi daha az,terleme ile birlikte kokusu değişip kötüleşiyor;sevmiyorum. Pudrasız bu deodorant üzerinde antiperspirant ibaresi olmadığını belirteyim.

Nivea İnvisible for Black and White


Nivea İz Bırakmayan Roll On
Nivea İnvisible black and white roll on ise bunların hepsini ezip geçecek bir ürün;cidden leke bırakmıyor ve ne siyah ne beyazlarda ize sebep olmuyor.Birinci sıraya kendisini koyuyorum;yaz aylarında kurtarıcım olacak kendileri ve pudralı deodorantın beyaz lekesini tarihe gömmüş.Şiddetle tavsiye edebilirim.
(İçinde Talc ve alüminyum türevi olduğu gerçeğini de her zaman hatırlayalım)
Bunun nivea invisible deodorantı da var ancak denemedim bundan sonra da mümkün olduğu kadar çevreye duyarlılık açısından basınçlı kutu kullanımını azaltmaya başlıyorum.

Rexona'nın da iz bırakmayan siyah-pembe Crystal diye bir serisi var onu da kullandım ve memnun kaldım.Artık eski tarz deodorantları-pudralı\pudrasız kullanmanın bir gereği yok çünkü iz bırakmayan seriler hepsinden çok daha iyi...Nivea ve Rexona markaları hariç iz bırakmayan bir seriye rastlamadım ama görürsem mutlaka deneyeceğim 
Görüşmek Üzere 
:)

7 yorum:

  1. ozaman size tavsiyem Niveada siyah beyaz ambalajı olan deoderant hem terinizi önlüyor hem de gerçekten hiç beyaz iz bırakmıyor ben çok memnun kaldım özellikle siyah bluzlarımla da denedim leke yoktu.Bu arada bana da beklerim izleyicim olursanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  2. bende niveanın iz bırakmayan bilyeli versiyonunu kullanıyorum..çok memnun olduğum bir ürün..öyle çok uzun bekleme süresi yok giyinirken 1-2 dakikada tamam ben o bekleme sürecinde makyajla uğraşıyorum süre kaybı yaşamıyorum..2 yıldır değiştirmeden kullandım değiştirmeye de niyetim yok çünkü gerçekten tüm gün ter kokmadan kalıyorum..arada sıkılınca erkek-bayan şeklinde değiştiriyorum sadece..sevdiğim diğer bi özellik de çok fazla kokmuyor oluşu böylelikle kurumasından sonra normal parfümü sıktığımda kokularda değişme birbirine karışma olmuyor..tavsiye edilir..

    YanıtlaSil
  3. @ roll onunu kullandığımı diyorsun;deodorantını da alırım zaten büyük ihtimal bitince :)

    @P.S Bilyalıların ambalajında-bilya kısmında- kuruma ve pul pul ürünün dökülmesi hoşuma gitmiyor niveanınkinde oldu mu ?
    Kokuların karışmaması konusu aklıma gelmemişti bak; deodorantlara nazaran çok daha az kokuları oluyor stick ve bilyeli versiyonlarının...

    YanıtlaSil
  4. şu an elimde duran "iz bırakmayan roll-on" yazılı ve "beyaz lekelere son" gibilerinden yazılar olan bir Rexona invisible var. Invisible dediğine bakmayın beyaz tişörtlerimde iğrenç sarı lekeler siyahlarda ise gri-beyaz lekeler oluşturdu!

    Aslında ben "Fa" şeffaf olan sıvı serisini kullanıyordum leke bırakmıyordu ama Rexona'yı mecburen almak durumunda kalmıştım pişmanım bir daha böylesini aslaaaa! Nivea ise hiç denemedim Fa iz bırakmıyordu diye hiç değişikliğe gitmemiştim artık hangisi denk gelirse Nivea ya da Fa alırım.

    Bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Ablalarım çok terliyorum ve koltuk altımda iz yapıyor hayattan soguyorum ne sevgılımın nede okulda durabılıyorum iz beni çok rahatsız ediyor ve utanıyorum okulda hiç rahat olamıyorum. Bildiğiniz bir deodorant kesin önlemek için varsa lütfen yazarmısınızz :( Şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba dostum anladığım kadarıyla sen ter oluşumundan rahatsızsız -Antiperspirantlar- bunu araştır ve kullan ter oluşumunu azaltır ayrıca kokuda az oluyor tabi.Herhangi bir kanıtlanmış zararı yok ;)

      Sil
  6. driclor kullanabilirsin

    YanıtlaSil

Aramızda yorum yapmadan duramayan kimler ;)